#2 OMG, LOL og KNUZZ

Del denne:

De fleste børn er flittige brugere af computere, tablets, konsoller og mobiltelefoner. Hvis du spørger forældre med børn i alderen 8-12 år – og det har jeg gjort* - så benyttede hele 97% af disse børn en eller flere af disse i sidste uge. Og det forstår jeg sådan set godt. Underholdningsværdien er høj. Og nogle vil også påpege, at brugen af disse elektroniske devices er med til at give børn særlige færdigheder. Og det er jo sådan set fint. Eller er det?

Når børn bruger tid på sms, Messenger, Snapchat, Fortnite, Youtube og lign. – ja så må der nødvendigvis være andre ting, de ikke har tid til. Og det kan aflæses i undersøgelsen. Kun 65% af de samme børn fik tid til at læse en skønlitterær bog.

Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, hvad der er godt, og hvad der er skidt for børn. Men jeg tænker, at det vel er vigtigt, at børn benytter begge dele. At det er som med en god kostplan. Den skal være varieret og ikke kun bestå af kulhydrater. Hvis vi ikke sørger for at tilføre lidt andre sproglige vitaminer, så ender vi med at overdrage vores børns sproglige indlæring til sms-beskeder, gamere og youtubere. Og selvom det er fint, at man kan sende et knuzz eller himle med et OMG – så er det vel også vigtigt at bibringe de unge, at alt her i verden ikke bare er LOL – men at det også kan være hysterisk morsomt.

*) Kilde: A&B Analyse – Danmarkspanel uge 6 2019. 1.007 adspurgte danskere. Heraf 140 med børn i alderen 8-12 år